Pienten luomutuottajien valmius räätälöidä tuotteita ja toimituksia ammattikeittiöiden toiveiden mukaan tarjoaa mahdollisuuksia keittiöiden luomutuotevalikoiman kehittämiseen.
Etsi Luomua -palvelu auttaakin löytämään juuri ne luomutuottajat, jotka vastaavat parhaiten keittiöiden tarpeisiin, ja tukee näin entistä sujuvampaa ja makurikkaampaa yhteistyötä.
Tilausajat ja sesonkien huomiointi
Ammattikeittiöiden on hyvä tehdä tilaukset ajoissa, jotta voidaan varmistaa raaka-aineiden saatavuus ja toimittaa tuotteet toiveiden mukaan. Esimerkiksi pikkujoulukaudelle suunniteltujen mansikkaglögin tai muiden sesonkituotteiden tilaukset tulisi sopia alkusyksystä.
Esimerkkejä tilausajoista:
Pitkän aikavälin suunnittelu
Jos keittiöillä on toistuvia tarpeita tietyn tuotteen osalta, tilaukset kannattaa suunnitella vuodenajasta riippuen hyvissä ajoin. Esimerkiksi pakastemarjat kannattaa varata ennen satokauden alkua, jotta tila voi varmistaa riittävän määrän pakastettua marjaa koko vuoden tarpeisiin.
Pakkauskokojen joustavuus
Tilauksia voi tehdä eri pakkauskoissa – esimerkiksi Vaittilan tilan jäätelöt ja sorbetit valmistetaan 140 ml pienannoksista aina suurkeittiöille soveltuviin 5000 ml pakkauksiin asti.
Pienen toimijan on mahdollisuus toimia joustavasti ja nopeastikin, ja asiakkaiden toiveita voidaan kuunnella tarkasti. Esimerkiksi pakkauskokoja, jäätelö- ja sorbettimakuja ja toimitusaikoja voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeisiin. Myös reseptivinkkejä voidaan tarjota.