27.08.2024

Luomua pienhankintojen avulla Teams-info

Luomua pienhankintojen avulla Teams-info

Tervetuloa kuulemaan, kuinka luomun käyttöä voi lisätä myös pienhankintojen avulla

Luomutetaan Ruokapalvelut (LuRu)-hankkeen teettämän selvityksen mukaan 27 % ammattikeittiöistä kertoo ostavansa jotain tuotteita suoraan tuottajalta. 

Onnistuneista pienhankinnoista ovat kertomassa Ilja Saralahti, ravitsemispäällikkö Muuramen kunnan ruokapalveluista sekä Terhi Paldan, tuotekehittäjä ja keittiömestari ISS Palveluista.  

Lisäksi kuullaan Kauruunperän luomutilan Antti Soinin kokemuksia yhteistyöstä ruokapalveluiden kanssa ja Etsi Luomua -palvelun hyödyntämisestä luomun löytämiseksi. 

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta viimeistään ma 9.9. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ti 10.9. aamulla.  

Info on maksuton ja järjestetään Teamsin kautta.   

 
Lisätietoa Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hankkeen toiminnoista ja tulevista tapahtumista täältä.

Tilaa myös hankkeen uutiskirje, niin pysyt luomuttamisen mukana. 

Savon koulutuskuntayhtymän, Pro Luomu ry:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa on mukana koko ruokaketju. Tavoitteena on tuottaa ruokapalveluille konkreettisia malleja luomun käytön lisäämiseksi ruokalistalle ilman hankintakustannusten nousua sekä lisätä vuoropuhelua ketjun toimijoiden välillä. Hanketta rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö.  

Löydä luomua käyttävät ravintolat

26.08.2024
Oletko jo tutustunut luomuravintola.fi -verkkosivustoon? Sieltä löydät kattavan listan ravintoloista ja julkisista ruokapalveluista, jotka käyttävät luomuraaka-aineita

EU:n luomupäivä 23.9.2024

28.05.2024
EU:n luomutuotannon päivää vietetään 23. syyskuuta. Ruokapalveluissa juhlistetaan päivää ja raaka-aineet voi etsiä Etsi Luomua -palvelun kautta. Luomuyrittäjille on nyt hyvä aika käydä tarkistamassa ja päivittämässä tietonsa palvelussa.

Olisiko dynaaminen hankinta ratkaisu lähi- ja luomuruoan lisäämiseen?

15.04.2024
Miten saada oman pitäjän tai maakunnan tuotteita tarjolle esimerkiksi kouluihin ja päiväkoteihin, kun volyymitarpeet ovat suuria, kilpailutusrajat ylittyvät eikä lähialueen tuotteita välttämättä löydy tukkujen listoilta?

Etsi Luomua: Luomutuotteiden löytämisen uusi aikakausi ammattikeittiöille ja luomuyrityksille

21.02.2024
Kuinka löytää juuri ne oikeat luomutuotteet ammattikeittiöön? Tähän kysymykseen vastaa uusi tulokas ruokahakupalveluiden markkinoilla: Etsi Luomua.